Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finalul concursului „Viață pentru mediu, viață pentru om“
APM Satu Mare  - Joi, 26 Mai 2011
În perioada 28 – 29.05.2011 se va finaliza cu succes cea de a V- a ediţie a Programului internaţional de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, prin etapa internaţională a concursului, axată în această ediţie pe energia verde – energia regenerabilă. Jurizarea concursului va fi realizată de către specialişti din cele două judeţe de graniţă.

După desfăşurarea etapei judeţene a concursului, la începutul lunii mai 2011, la care au participat 18 echipaje de liceu din judeţul Satu Mare, primele trei echipaje clasate, Colegiul Naţional „D-na Stanca”, Colegiul Naţional „Kolcey Ferencz” şi Liceul Teoretic Negreşti Oaş, vor participa alături de câştigătorii etapei judeţene desfăşurate în judeţul de graniţă Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria, la etapa internaţională care va avea loc într-o tabără ecologică de lângă Nyiregyhaza – Ungaria.

Probele de concurs vor fi axate pe tema surselor de energie altenativă:

Proba 1. realizarea unei machete reprezentative a unei tabere ecologice

Proba 2. realizarea unei reclame privind importanţa utilizării energiilor regenerabile.

Jurizarea concursului va fi realizată de către specialişti din cele două judeţe de graniţă, iar preşedinteşle juriului va fi d-na Elisabeta Bekessy - director executiv APM Satu Mare, iniţiatorul acestui Program de educaţie ecologică care iniţial, în anul 2005 a pornit ca un concurs judeţean.
1784 vizite
Distribuie pe